Men neme: een taartbodem (zo’n ding voor een vruchtentaart die in elke supermarkt ergens onderin de schappen ligt). Onderstaande hoeveelheid is overigens genoeg voor twee, dus koop gelijk twee bodems.
4 eieren
Drie eetlepels siroop (ik gebruik gewoon die voor de pannenkoeken;
wij hebben zo’n dichte donkergele fles met oranje dop)
Drie volle eetlepels crème fraiche
In een steelpannetje laat je op een heel zacht vuur boter en
chocola al roerende tegelijk smelten. In een andere kom mix je eieren, suiker, crème
fraiche en siroop. Als boter en chocola een mooi egale massa vormen mieter je
dat door het eiker en suikermengsel. Goed roeren en dan verdeel je het over de taartbodems.
Tip: zet de taartbodems eerst op de bakplaat alvorens de
vulling er in te gieten, als je de bodem wilt verplaatsen met vulling scheurt
hij.
De taart, of twee taarten vervolgens 40-45 minuten in een
voorverwarmde oven van 150 graden en klaar is Kees.
Het recept is overigens van Jamie Oliver, dus hem komen alle
credits toe. Eet ze en ik hoor wel of het smaakte of niet.
Het ging over wel meer dan alleen chocoladetaart. Het was een ontspannen boekpresentatie waar genoeg te lachen viel. Ik schreef er over. Maar dat gaat natuurlijk weer over mij...
BeantwoordenVerwijderen